top of page

Leonie

Voorstellingen

Aankomende voorstellingen

KUDDE neemt je mee naar buiten, naar jezelf, naar binnen. Een sprookje voor volwassenen over de moed die het vergt om te worden wie je werkelijk bent.

​​Samen met een schaapskudde wandelt het publiek in de schemering door Grenspark Kalmthoutse Heide. Voor deze unieke natuurtheatervoorstelling hebben theatermaker Heleen van Doremalen en beeldend kunstenaar Leonie Muller hun krachten gebundeld. ​​Van Doremalen onderzoekt met deze voorstelling haar fascinatie voor kuddegedrag. Wat is de aantrekkingskracht van de kudde en waarom is het zo moeilijk om los te breken? En willen we dat eigenlijk wel? Muller zorgt met haar filmprojecties op de natuur voor een totaalbeleving. Bomen, zand, water; alles blijkt decor waarin het gevoelsleven van Zenon wordt verbeeld.

​Na uitverkochte reeksen voorstellingen in Brabant, Drenthe, Zuid-Holland en Overijssel, trekt de kudde in 2021 de grens over naar België. Ter gelegenheid van de Nationale Heidedagen en het 5-jarig bestaan van het stiltegebied ontmoeten natuur en cultuur elkaar in Grenspark Kalmthoutse Heide.

Kudde flyerfoto.jpg
titel met gordijn.jpg

Flora Explora

In de voorstelling speelt beeldend kunstenaar en zangers Leonie Muller de ontdekkingsreizigster Flora.

Eric Wels is de multi-muzikant die Flora begeleid.

Flora zingt sfeervol over haar avontuurlijke reis die ze maakt. Daarbij wordt ze omringd door de fantasierijke miniatuur decors die ze gemaakt heeft in oude reiskoffers welke uitvergroot worden door videocamera’s.

Flora droomt ervan om de wereld van de natuur te verkennen. De woeste zee bevaren, tussen vissen de onderwaterwereld induiken, als een bijtje in de bloemen snuiven, slingeren met de aapjes in het oerwoud en in slaap vallen tussen de wolken. Ze knutselt en schildert haar werelden en stopt ze in haar magische reiskoffer. Daar komen de miniatuurwerelden tot leven en worden ze uitvergroot op een scherm achter haar. Ze zingt en danst in het beeld wat haar omringt.

Voorstellingen en performances

Performance LBPC5.jpg
Virus zingend.jpg
zij2.jpg
bottom of page