top of page

Leonie

Leonie heeft vanaf 2000 in verschillende popbands gezongen en gerapt. Ze schrijft haar eigen teksten (in opdracht, voor onder haar films of voor bands) en componeert ook haar eigen nummers

Zo kwam ze met de drum&bass band Oxide 9 in 2006 in de finale aan de Grote Prijs van Nederland.

In het gezelschap van Eric van de Westen en Hans Timmermans was ze de frontzangeres van de band E-Quad met wie ze o.a. tourde door Zuid Afrika. Met deze band maakte ze het album "No Phone".

Vervolgens is ze zich meer gaan richten op het maken van electronische composities op de computer en met "Lucy Bakes Purple Cakes" maakte ze haar eigen album.

In 2011 heeft ze verschillende nummers op het album "Objects In A Mirror Are Closer Than They Appear" (Green / 2011) van de minimal house artiest Pitto ingezongen. 

Vanaf die tijd gaat ze muziek ook inzetten in andere disciplines. Dit resulteerde in 2013 waarbij ze in samenwerking het geluidsontwerp maakt voor de voorstelling "Kudde".

In 2019 begon ze met het schrijven van kinderliedjes samen met muzikant Eric Wels. De liedjes worden uitgevoerd in een kindervoorstelling "Flora Explora" te horen.

Leonie Muller equad.jpg
E-Quad Superficial
E-Quad What it's all about
Oxide 9 Elastic Fantastic
Oxide 9 Faded Away
Oxide 9 Swish
illstratie leonie.jpg
voorkant.jpg
Secret L Funky and Free
SecretL Relax release
Heartfear
dancing porcelain
Performance LBPC7.jpg
Virus zingend.jpg
zij2.jpg
Performance LBPC5.jpg

Lucy Bakes Purple Cakes live

E-Quad live

Flora Explora kindervoorstelling

bottom of page