top of page
titel met gordijn.jpg

Reis mee in de ontdekkingswereld van Flora Explora

Flora Explora is een ontdekkingsreiziger in de verbeeldingswereld van de natuur. Ze reist in haar eigen gemaakte filmwereld die opgebouwd worden vanuit miniatuur decors gemaakt in oude reiskoffers. Door de koffers live te filmen en in beweging te zetten komen de werelden op hetzelfde moment op een magische manier tot leven. De verbeeldingskracht wordt nog vergroot door soundscapes die live gebouwd worden door een muzikant. Deze geluiden en muziek versterken de sfeer en emotie in de beelden. Daarnaast wordt een deel van het verhaal verteld in de liedjes. 
 

Flora vertelt...

pr flora1.jpg

In de voorstelling is te zien hoe Flora zich omringt door filmwereld van natuur. Hoe een klein decor een levensgroot beeld wordt, hoe ze het beeld kan bepalen door het maken van kaders en camera bewegingen, hoe de belichting in een beeld werkt en ze speelt zelf een hoofdrol in haar eigen geprojecteerde film waarbij ze een interactie aan gaat met het fictieve beeld.

Dit alles creeërt een fantastisch natuur beleving en tevens leren de kinderen veel over werken met media om een eigen verhaal te scheppen in beeld en geluid.

Daarom is een combinatie met een workshop sounddesign en/of film of fotografie zeker aan te bevelen. De kinderen kunnen dan met de ervaringen die ze opgedaan hebben met Flora hun eigen natuurbeleving scheppen.

Na afloop van de voorstelling krijgen de kinderen de gelegenheid om vragen te stellen of na te praten over het tot stand komen van de voorstelling.

  • De Flora Explora Experience is vooral geschikt voor leerlingen van groep 1 t/m 5. 

  • Het maakproces wordt zichtbaar en er wordt een nieuwe manier van uitdrukken via multi media getoond. 

Logo-Gemeente-Breda.png
bos koffer.jpg

Mede mogelijk gemaakt door
de makersregeling van de Gemeente Breda

  • Facebook
insta.jpg
verzameling koffers kleiner.jpg

Telefoon

0628252811

Email 

Follow

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page